dryvit vékonyvakolat(nemesvakolat)színek dryvit vékonyvakolat(nemesvakolat)színek dryvit vékonyvakolat(nemesvakolat)színek dryvit vékonyvakolat(nemesvakolat)színek dryvit vékonyvakolat(nemesvakolat)színek
dryviteger_logo_2x1 dryviteger_logo_2x2 dryviteger_logo_2x3
dryviteger_logo_3x2 dryviteger_logo_3x3
dryviteger_logo_4x3
 

gömbdryvit vékonyvakolat(nemesvakolat)színek

 
Hőszigetelő rendszer
dryvit hőszigetelés
Ajánlott Nikecell
Épületfizika
Vakolat színek
Díszítések
Hasznos linkek
 1. oldal dryvit színskála 2. oldal dryvit színskála 3. oldal dryvit színskála 4. oldal dryvit színskála 5. oldal dryvit színskála

Vakolat színek

A következő oldalakat leendő ügyfeleink tudják legjobban hasznosítani!

Az oldalon található színek természetesen csak tájékoztató jellegűek. A Nikecell Kft. által kiadott színkártyáról bedigitalizált (szkennelt) képek már a feldolgozáskor torzulnak nem beszélve a további módosításokról. Ellenben színkártyáról ez már nem mondható el. A gyártó által kikevert vakolatok színe a kártyán található színnel megegyező és NEM csak TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ!

Megtörtént már, hogy a megrendelő szerint nem olyan színű lett az elkészült ház, mint amilyet ő a színkártyáról kiválasztott. Többszöri összehasonlítás után sem találtunk különbséget, sem mi sem a tulajdonos.
Az természetes hatás, hogy egy kis kockáról kiválasztott szín már más hatást kelt egy 50 négyzetméteres falfelületen. Durva vakolatoknál a felületi egyenlőtlenségek által előidézett fény- és árnyékhatásokat is figyelembe kell venni. A dryvit színrendszerben felhasznált valamennyi pigment maximálisan fény- és időjárásálló, így még a legvilágosabb árnyalatok is kiválóan színtartóak.

A szín kiválasztásának egyik legfontosabb szabálya: mindig kültéren (napfénynél) kell kiválasztani!!
Természetszerűleg az épületünket az a fény fogja megvilágítani, amivel az "utcán" találkozunk. A szobában lévő fényforrások (hagyományos izzó, kompakt izzó, neon cső) más hullámhosszon sugároznak, és ez torzíthatja a színeket.

A következő oldalakon a teljes dryvit-nikecell színskála megtalálható, a hozzájuk tartozó kódokkal. A fekete keretben lévő színekre klikkelve a kiválasztott színű vakolattal készült házak képei láthatóak.
Ez így még mindig nem alkalmas a pontos szín kiválasztásra, de ügyfeleinknek az épületek meglátogatása után már egy összetettebb kép adódik a kiválasztandó színről (vagy legalább az árnyalatáról).
Nagyobb összefüggő felületeken nem ajánlott, 25% alatti (sötét színek)
világossági értékű (hamarosan) színek használata. A túl erős felmelegedés miatt, termikus feszültségek hatására a felület meg is repedezhet.
A dryvit színrendszer, vízszintesen elhelyezkedő 35 alapszíne, további 6 árnyalatban rendelhető, melyek függőlegesen helyezkednek el.

1. oldal dryvit színskála